Det finns massor av olika hundgodis på marknaden men jag har alltid varit skeptiskt till vad de innehåller. Föredrar att göra hundgodis själv, då vet man vad de får i sig.

Samma sak med ben att tugga på. Dessa hårda ben, rullar, bollar, ja t.o.m. i form av skor gjorda av hudar, köper jag mycket sällan till hundarna. Inte heller så kallade dentastix. Hundarna gillar inte heller de här konstgjorda benen.smiley

Efter att ha läst “Cutie Pie Polly” kommer jag definitivt inte att låta våra hundar äta sådant skräp, tillverkat bland annat i Kina och importerat till Sverige.

Kära vänner, läs och begrunda och försök att välja något betydligt nyttigare till de älskade hundarna.
http://www.cutiepiepolly.se/

Det finns alternativ till ben. I första hand råa märgben, som våra hundar fullkomligt älskar och som valparna fått redan vid 5 veckors ålder. Men man kan även ge dem torkade ( inte rökta) produkter från olika djurslag, lamm, nöt, vilt. Produkter som är tillverkade i Sverige, under mer kontrollerade former. Vi brukar köpa tjurmusker, vomburgare och lite annat torkat från vår köttleverantör Nordic Hundfoder.

Har läst Pommy´s Hundgodis hemsida, uppskattar deras information och samarbete. Har nu skickat efter lite olika torkade produkter. Får se vad hundarna tycker om dem – valde de som inte var så feta och med lite tuggmotstånd.smiley
http://www.pommys.se/