Vilken fantastisk helg, första i oktober. Varmt och gott väder, strålande solsken. Ewa och Janne med Dustin och Maurice var på besök och vi hade hade planerat spår både lördag och söndag.smiley

Lördag åkte vi till Lidköping och spårade i skogen bakom Frebaco. Dustin och Maurice skulle ha var sitt viltspår, medan våra töser Ida, Mary och Lily spårade efter pinnar.
Alice fick vara hemma och njuta i solskenet.

Dustin, 13 månader, fick en rejäl utmaning, har inte gått så långa viltspår tidigare. Nu gick Per 4-500 meter, gjorde 4 vinklar, hade 15 meters bloduppehåll och på slutet en rådjursklöv. Det var nästan ett anlagsprovspår, liggtid 2 ½ timma! Som störning var en saltsten i kanten av spåret, där det kryllar av vilt under natten och tidig morgon.
Han klarade det helt suveränt, blev lite okoncentrerad vid saltstenen, kom lite fel, men vände och tog upp sitt spår igen. Kanonbra av Dustin.smiley

Lily, 13 månader, fick ett 300 meter långt spår med 2 pinnar och ett slut. Hon hade noggrant nosarbete.

Ida, 300 meter, tog alla pinnar, 2 + 1 slut. Mycket motiverad.

Mary, 300 meter, tog alla pinnar, 2 +1 slut. Bra drag i linan.

Maurice, gick ett viltspår, ca 150 meter, med rådjursklöv och godisburk på slutet. Han är noggrann i sitt spårarbete.

Vi var alla så himla glada och nöjda med dagen, alla hundarna var väldigt duktiga. När vi kom tillbaka till Blomberg, hämtade vi Alice och hela gänget gick ned till vattnet. Dustin var dagens badpojke.smiley


Söndag förmiddag åkte vi upp till Blombergs Säteri och parkerade våra bilar. Här var starka vindar, klövermark och stubbåker. Det blev en ny utmaning för hundarna, speciellt Dustin, Lily, Mary samt Maurice. Alice och Ida är erfarna spårhundar på alla underlag, de har tävlat på det mesta.

Dagens höjdpunkt var Lily. Per gick ut ett appellklass-spår, 2 vinklar, 2 pinnar + 1 slut, liggtid ca 45 minuter och hon klarade det galant.smiley Hon är så jätteduktig spårhund och husse blir jätteglad över hennes arbetsegenskaper.
Dustin var också väldigt duktig, han fick för första gången spåra på gärde med pinnar. Per gick ut ett rakt spår, ca 200 meter, med 2 pinnar och 1 slutpinne. Nosen i backen och drag i linan, Janne fick hålla emot. Spåret var så kul, han sprang över pinnarna med tog slutpinnen, där det också fanns en godisburk. Det blev lek med pinne och han blev så intresserad av den, som ett byte.smiley
Spårarbetet är suveränt, nu blir det att träna separat med att markera pinnar.


Gladast var Alice, hon var överlycklig att få spåra och gjorde det suveränt.smiley
Ida var jätteduktig i sitt spår på stubbåkern, ett ganska så lätt spår för henne, men hon var glad och motiverad.


Mary behöver mer träning på öppen mark, hon är väldigt viltintresserad och störs av dofterna. Hennes spår gick invid en dunge där det stod hjortar och tryckte, så hon fick verkligen störning. Trots det tog hon sitt spår, markerade pinnarna och fann sin slutpinne. Som belöning fick hon vara lös och leka, då fick hon upp doft av hjortarna och satte iväg över markerna. Det gick undan, men vi lyckades “vända henne tillbaka”, tack och lov.

Bilder från vår spårhelg finns här:
http://idagallery.skyelice.se