Väder och vind har tagit hårt på vårt hus, som från början var målat i ljusgrå färg, med vit inramning. De senaste åren har det blivit så smutsigt, lite mögelangripet med svarta prickar. Nu är det hög tid för en rejäl uppfräschning. Vi har två duktiga killar här som tvättar. Började med taket, som nu är klart och tegelpannorna är så ljusa och fina.smiley

Nu jobbar de med själva huset, som börjar likna sitt ursprung.smiley

När tvättningen är klar, skall det torka och sedan blir det målning av hela huset. Samma firma som kommer att göra det, de är väldigt duktiga och som de jobbar på och sliter. smiley


Är såg glad över våra härliga hundar, de ligger och tittar eller vilar medan det för ett jäkla oväsen med högtrycksappareter, och klättrande karlar på taket. Det skvätter ganska bra, så en liten dusch blir det ibland smiley

Idag fick vi besök av en svala inomhus, herregud den upptäckte Lily och innan jag hann förstå vad det handlade om, höll hon på att välta ned allting i fönstren. Efter en stund lyckades jag få ut svalan genom ett fönster. Svalorna är lite desperata, de vill bygga bo, men det är inte möjligt, det är hårt tryck på vattnet över hela huset. Förra året byggde svalorna bon här på flera ställen, bland annat på våra arbetsredskap. De orsakade en del besvär, en massa fågelskit och de var riktigt aggressiva när vi kom i närheten av deras bon. Vi vill inte ha dessa bon här när huset är nytvättat och skall målas.smiley