Vi vandrar utmed bergsluttningen norrut. Terrängen är besvärlig, mycket sten, nedfallna träd, risigt. Marken börjar nu täckas med ramslök, vatten forsar ned från berget, diken är fyllda. Här är “djungel”, fågellivet är rikt och en del andra djur, mink, gömmer sig i bergsgrottorna. Det finns även räv- och grävlingsgryt i området.

Cirka 300 meter, kommer vi till ännu oländigare terräng, här går ingen vandringsled. Vi är framme vid ett av våra favoritställe. Hundarna är så glada, de hoppar över det gamla nedfallna trädet som funnits där i många år, rusar runt i sluttningen, ned i vattnet. I vanliga fall finns jättehärlig klippor att gå ut på, men nu är vattennivån så hög att de bara anas under vattnet.

På sommaren badar vi, oftast helt ostörda och en bit ut är det fin sandbotten.

Denna underbara plats älskar vi och hundarna, de har alla varit med här sedan de var små valpar.


Film och flera härliga bilder finns i gallerierna.smiley
http://idagallery.skyelice.se

Strax intill leder en stig oss upp till det vackra naturreservatet som ingår i Västerplana Storäng. Jag bloggade den 13 januari 2014 om denna ljuvliga plats, då Lily tillsammans med mamma Ida fick uppleva “hagen” för första gången. Finns en rolig film också.smiley