När man har pälshundar behövs bra produkter för pälsvården. Vi har sedan tidigare ett “Boosterbath” som är helt suveränt. Har testat olika typer av blås, fönar, men de är långsamma och väsnas, en del blir för varma. År 2007 köpte jag en blås med rejäl effekt. “Stormen” blåser ur vattnet i pälsen, ja även lite gammal ull. Den är stor och klumpig, påminner om en dammsugare och den låter mycket. Har fungerat bra, inget att klaga på mer än ljudet som blir lite tröttsamt.

Nu har jag investerat i en ny blås från USA. Företaget Chris Christensen, har för amerikanska marknaden tagit fram en effektiv och tyst blås som fått enormt mycket bra vitsord. Nu finns den även för vår marknad, dvs 240v.

I lördags hämtade jag ut den och vi provkörde lite. Kanonbra, betydligt tystare och med bra munstycken, mycket längre slang (2,5 meter). Den lilla flaskan som sätts på slangen, munstycket är lämplig då man skall fixa till en torr päls. Blåser och samtidigt tillför lite vätska. Har tidigare köpt borstar, kammar och saxar från Chris Christensen, de har väldigt bra produkter.
Svensk agent är http://hallon.com/chris-christensen/


Kardor, utredningsborstar behövs för tjocka mjuka pälsar som kan filta ihop sig, bli toviga. Collie som kastrerats får dessa besvärliga “kastratpälsar”, då är kardorna från “Les Poochs” utan tvekan de absolut bästa. Tro mig, har testat allt under 10 års tid på Josef, som hade en mycket besvärlig päls. Nu är det Alice som har fått mjuk tjock päls som är svår att jobba med. Kam och vanlig borste är inte att tänka på, utan man måste först använda kardorna. smiley http://www.lespoochs.com/brushes.asp


De finns att beställa från Satchmo´s i Sverige. Där har jag även beställt badkaret. “Boosterbath”. http://www.satchmos.se/category/370601-1/Les-Poochs

Fröken Lily tycker att hon kan sköta kamningen själv.smiley