Idag har vi riktigt trist väder, regn och rusk och hundarna får vara inne. Jag serverade tuggben men Lily käkade upp sitt blixtsnabbt, hon måste svälja dem hela.smiley

Jag satte på lite fin musik, plötsligt var det mycket hög volym, brus och rusar till vardagsrummet. Där ägnar sig Lily åt att tugga sönder radion/stereon. Hon hade lyckats bita loss rattarna för kanalväljare, volym. Det lyste blått för alla funktioner, CD, FM, Tape, etc. Hon var i full färd med att tugga sönder rattarna och var inte villig att lämna ifrån sig sina byten.


När hon var yngre slet hon loss framstycket på högtalarna, då sprutade vi ättikslösning på dem, efter att vi lycktas sätta dit dem igen. Sedan har hon låtit detta vara ifred.

Vi får se om det går att laga apparaten, då får det väl bli en ny behandling med ättika, om det nu hjälper.

Lily är väldigt nyfiken och intresserad tekniska prylar, julgransbelysningen kunde vi njuta av några dagar, sedan hade hon lyckats bita av sladdarna i ett obevakat ögonblick.


Hon är mycket intresserad av svenska språket också, men det hade hon gemensamt med sina syskon. De var alla intresserade av “Bonniers svenska ordbok”. Den plockade de ur bokhyllan en natt och bet sönder skinnpärmarna. Boken finns nu kvar i bokhyllar, som ett valpminne och ibland kan Lily få för sig att “titta lite i den”. Nu ser den riktigt sliten ut.

Lily har ett stort intresse för att bära runt på olika saker. Hon har ett bra gripande, släpper inte i första taget. Väldigt ofta tar hon någon leksak i munnen, går runt med lite hög svans, visar sin trofé för oss alla, går till dörren och gnäller, skall ut med den också. En dag såg hon rolig ut, satte sig för att kissa, med en nackkudde i munnen. Sedan fortsatte hon att spatsera runt med den.

Här har hon två “byten”.smiley

Mary och Lily har några roliga beteenden tillsammans. Lily skall sticka in hela sin nos i Marys mun. Måste säga att Mary har en ängels tålamod med lillasyster. Men hon tycker det är så roligt att leka med henne, de springer, jagar varandra och har otroligt skoj tillsammans. Mary har på ett fint sätt sagt ifrån att när hon ligger i sin bädd, då vill hon vila och det har Lily lärt sig respektera.smiley
Vad har du ätit Mary? smiley