Vi började årets nyårsafton med att göra en tur ut i skog och mark, för att låta hundarna träna, promenera, spåra. När vi kom hem vid 15-tiden var vi alla trötta och nöjda. Mörkret började lägga sig och vi gömde oss i stugvärmen, började tillaga vår nyårsupé.


I år satsade vi på laxmousse i glas, burgundisk oxfilé med potatisterrin och tomater. Till efterrätt glass och bär. Skumpa i glasen och rött vin till oxfilén. Det blev jättegott. Alice, Ida, Mary och Lily fick sin vanliga mat, men lite extra godis i form av tjurmuskel samt saftiga märgben vid tolvslaget.


Förra året skrev jag i bloggen om en önskan att 2013 skulle bli en mer rofylld nyårsafton, befriad från bomber och raketer. Ja, lite lugnare var det. De mest skjutgalna grannarna var inte på plats, men varje år blir bomberna allt större, kraftigare och låter mer. Så nog var det oljud även i år som trängde in i vårt fridsamma firande. smiley

Vi spelade vacker musik, hade på TV:en men det hörs ändå. Är tacksamma för att våra hundar tar detta med ro. De sov i stort sett hela kvällen, men vaknade strax före tolvslaget då vi började plocka fram lite godsaker. Medan fyrverkerierna var som mest intensiva mumsade de på sina ben och var nöjda.smiley

Idas lilla dotter Lily, med syskon, blev 4 månader på nyårsafton.smiley

Nu ser vi fram emot ett nytt spännande år, hoppas att 2014 blir lyckosamt! Att vi får vara friska och må gott, vilket är det allra viktigaste.smiley