Idag har alla fyra hundarna spårat kanonbra! Ida och Mary hade de svåraste spåren, ca 500 meter, 6 pinnar och en slutpinne. De var mycket motiverade, spårade suveränt och fann alla pinnarna. Alice fick ett något lättare spår, ca 250 meter, 3 pinnar och ett slut. Hon var jätteglad och var lite okoncentrerad i starten, men kom snart in i spåret, fann sina pinnar och slutpinne. smiley

Bäst var dock lilla nybörjaren Lily, 4 månader. Hon fick för första gången spåra med sele och lina, det blev ca 120 meter och i lite väl svår terräng. Jag gick ut spåret och förstod att detta skulle inte bli så lätt, fick passera ett dike och det blev lite vinklar och i hög vegetation med ris. Men Lily visade sig vara betydligt duktigare än vad vi vågade hoppas på, hon tog upp spåret, följde det perfekt och fann sitt slut som var hennes roliga fårskinn och godis smiley Det var jätteroligt att se henne så koncentrerad med nosen i backen hela tiden. Hon kommer att blir en bra spårhund. smiley