I fredags kom min nya lilla kamera, en Nikon 1 AW1. Den är liten, robust, tål kyla, vatten och har filmfunktion. Den blir ett komplement till Nikon-familjen.smiley
Jag bär alltid med mig min kamera, för att få rätta fototillfällen, men den stora utrustningen är väldigt tung att bära på. Nu skall jag prova om den lilla Nikonkameran kan ge acceptabla bilder i lite sämre ljusförhållanden, rörelsebilder. Det krävs bra kameraegenskaper, speciellt objektiven, för att få riktigt proffsiga bilder och naturligtvis kan inte denna lilla, lite billigare kamera, vara lika bra som min D700 med superobjektiv, men jag är nöjd om det kan bli ganska bra bildkvalitet, dessutom får jag filmfunktionen.

Köpte för ett år sedan en Sony DSC-RX100. Den är ännu mindre i storleken än Nikon 1 AW1, men är inte så kul att ta med. Den ger bra bilder om allt är stilla, men klarar inte snabba rörelsebilder så bra, den är inte tillräckligt snabb helt enkelt! Den har också filmfunktion, vilken är acceptabel. De flesta filmer jag tagit senaste året, är med denna lilla fickkamera.

Lily och jag tog en promenad ned till sjön för att inviga kameran, ljuset var inte det bästa, i skogen var det lite mörkt, men jag tycker den klarade av förhållandena riktigt bra. smileyKlart godkänt!
<!–
WriteFlash('http://lilygallery.skyelice.se/#!album-309‘);
//–>http://lilygallery.skyelice.se/#!album-309