I lördags hade vi strålande solsken och fick besök av Ewa och Maurice från Tyresö. Det var två veckor före vi beräknar att Ida skall få sina valpar (48:e dygnet) och passade nu på att ta bilen ut i skogen för att lägga spår till Ida, Alice, Mary samt ha en liten grundläggande introduktionskurs för Ewa och Maurice, som inte spårat tidigare.

Vi började med Maurice som gick gå några mattespår, sedan fick han spåra upp Per, och matte var bakom i linan. De klarade det jättebra, var jätteduktiga och Maurice var så glad, tyckte det var kul. Ewa fick sedan med Pers instruktioner lägga ett litet spår till Alice, ca 150 meter, 3 pinnar och ett slut.

Jag gick ut ett spår till Ida, ca 150 meter, 5 pinnar och ett slut. Per gick ett svårare spår till Mary, långt med 7 pinnar och ett slut.

Vi tog en timmes paus, drack kaffe medan spåren till flickorna fick ligga till sig.

Så var det dags för vår lite trinda Ida, väger nu 26,1 kg (gått upp mer än 3 kg.) att gå ut sitt spår. Hon var supermotiverad, när hon kom ur bilen skulle hon iväg direkt, fort, fort, Per fick hålla rejält i linan. Hon missade i sin iver 2 pinnar, men gick spåret perfekt. Ewa gick bakom för att se och lära. smiley

Det blev Alice tur, nu var det kul för Ewa och se om Alice tog hennes spår. Inga bekymmer, Alice är lite stel i sin opererade knäled innan hon kommer igång, men otroligt glad och fokuserad. Spåra är kul och hon är rutinerad, hon fann alla sina pinnar. smiley

Till sist var det Mary, som visade sig på styva linan.smiley En stjärna i spårskogen, Per var så himla glad över hennes fina spårarbete. Nosen i backen, fann alla pinnarna på bra tid. Kunde inte gått bättre.smiley

Vi var alla så jättenöjda med dagens övningar, åkte tillbaka till Blomberg och kunde njuta av en fin sommarkväll i solskenet. Tog lite vin, grillade lax och hade mysigt tillsammans. Hundarna fick mat och var sedan jättetrötta efter deras arbetspass.