Allt sedan jag tog mitt körkort 18 år gammal har jag haft egen bil. Det har blivit många bilar under årens lopp. Har under större delen av mitt yrkesverksamma liv pendlat ganska många mil varje dag, även använt bilen i tjänsten. Räknar jag samman alla mil, blir det ett antal varv runt jordklotet.smiley

Min favoritbil genom åren är nuvarande Volvo XC70 5 dörrar Herrgårdsvagn XC D5 Summun, årsmodell 2007. Jätteskönt att köra, jag sitter lite högre och väldigt bekvämt i skinnsäten. Har automatlåda, råstark dieselmotor som går väldigt tyst. Den är snabb vid omkörningar, känns säker. Man tar sig fram i all terräng, har fyrhjulsdrift och hög markfrigång. Kallas “cross country” och är vår suveräna bruksbil som används när vi skall ut med hundarna i skog och mark, samt dra den tunga husvagnen.

Den har gått 14.000 mil och hade blivit smutsig och matt i lacken, varför vi lämnade in den på lackkonservering och rekond.

WOW, vilket bra jobb de gjorde, vi hämtade ut “Silver” och den var som ny. Så glad jag är för min ny-gamla bil. smiley