Ormäventyret med Alice och Ida verkar ha gått riktigt bra. Igår tog vi uppföljningsprover på dem och alla värden var utmärkta. Det känns väldigt skönt, de är pigga, matglada och lekfulla, som vanligt.

Veterinären gjorde också en ny röntgen på Alice för att kolla upp hennes korsbandskada. Han töjde, bände, vred ordentligt och hon reagerade ingenting alls, vilket betyder att det inte gör ont. Det såg väldigt fint ut på plåtarna, man ser ju metallskruvar och annat, men det var stabilt och knäleden låg fint mot lårbenet.
Alice fick också en cartrophen-spruta, vilken “smörjer” lederna.

Hon haltar till och från, vill inte alltid stödja på benet, men kan bero på att hon helt enkelt känner att det är lite stramt, att det finns främmande material i hennes led. Hon kan vara lite stel direkt efter att hon legat, men går vi promenad, i terrängen går hon fint.

Alice behöver få lite mer muskelmassa i benet. Vi skall nu börja spåra med henne i mjuk terräng, hon älskar detta och använder då bakbenen på ett naturligt sätt. Likaså har vi sommarsäsongen framför oss, vatten nära oss, där hon skall få vada, leka i vattnet och få henne att simma.

Vi hoppas nu att vi inte skall vara mer otursförföljda, utan det är slut med skador och att Mary, Ida och Alice, tillsammans med oss, skall ha en härlig sommar.smiley