Har nu hämtat hem Ida och Alice, efter ett dygn på Djursjukhuset i Skara. De mår mycket bättre, de skall hållas i stillhet under 14 dagar framöver, då nya blodprover skall tas. Först då kan man räkna med att “faran är över” för de inre organen. Det tar tid för huggormsgiftet att lämna kroppen, bra om de dricker mycket och tar det väldigt lugnt.

När vi kom hem gick de direkt till vattenskålen och drack massor av vatten, de var så törstiga! Nu är de väldigt trötta, sover djupt och drömmer.smiley
Hur man skall kunna hålla dem i stillhet framöver, ja det blir nog inte så lätt. Glada hundar som gärna leker med varandra, och redan nu var de riktigt livliga inne på Djursjukhuset då de fick träffa mig. De hoppade upp, pratade och var så glada.

De fick jättemycket beröm av personalen: ” Så trevliga collie, är inte ofta vi har här, stabila, vänliga och inte det minsta besvärade av miljön, golven.”
Det omdömet blev jag väldigt glad för.smiley

Vi tog en lite rastningsrunda i Skara Fornby, efter att vi kommit ut från kliniken.
Så här fina är de nu, svullnaden har gått ned. Mary var så lycklig över att de var tillbaka, hon undrade allt i gårkväll och i morse var de var någonstans. Hon fick äta ensam i köket. Men hon hade sängen helt för sig själv i natt, inte så trångt, det gillade hon.smiley