Marys födelsedag blev något annorlunda. Tid hos veterinären klockan 9.00 för att återigen kontrollera halsmandlarna. Veterinären gav henne först ett rus, kollade halsen och lite längre ned. Mandlarna var såpass infekterade, trots två antibiotikakurser, så det var inget tvivel, de togs bort. Hon kan ha haft detta länge, börjat med ett halsvirus, som läkt ut, dock har inte tonsillerna “gått tillbaka” utan varit svullna och irriterade.

Efter några timmar hämtade vi hem vår lilla Mary, rejält groggy.

Ida bekymrad över dottern!
Vill ha mat!


Nu hoppas vi att hon inte skall ha besvär med sin hals mer. Jättemånga hundar har blivit av med sina tonsiller med mycket gott resultat. Vanligare än man tror, att hundar får “halsfluss”.

Nu skall Mary ta det lite lugnt, så det inte börjar blöda i halsen. Äta mat som är flytande, lös. Hon var hungrig när hon kom hem, har fått både glass och fil som hon åt med god aptit. Nu ikväll åt hon också lite soppa, som hon tyckte var jättegod.

Sju timmar efter operationen tar vi en liten långsam kissrunda, hon ser ut att må riktigt bra, förutom att hon är trött.

Grattis älskade lilla Mary på 2-årsdagen, det blev inga skojiga lekar, men vi firade i går. Förhoppningsvis blir det ändå en fin present – slippa ha ont i halsen.smiley