Vi började Påskaftonen med att åka till Norra Vånga och hämta hem hjortkött. Hade beställt en halv hjort som var klar för avhämtning. När vi kom hem hade vi några timmars jobb att packetera och frysa in, väl bevakade av tre intresserade och sugna hundar.smiley

Här ligger ett par ståtliga hjortar i hägnet!

Eftermiddagen ägnade vi åt aktivering, promenader med hundarna. Det är en kall påskhelg, minusgrader på nätterna, isen ligger tjock ute på Vänern och det blåser nordliga kalla vindar.

Vi åt vår Påskmiddag ute på terrassen medan solen var uppe, vi fick även en vacker solnedgång. Vi hörde fågelsång, flyttfåglar cirkulerade över oss och njöt verkligen av den underbara naturen, även om det var lite kallt.
Det blev naturligtvis hjortfilé med grönsaker och potatisklyftor samt beanaissås. Mums, underbart gott mört kött.

När det började mörkna fick Alice, Ida och Mary sin kvällspromenad och sedan flyttade vi in.

Vacker kväll, solen börjar gå ned, och tre rådjur håller till nere i vassen (till höger).

Så långt var det en fin Påskafton, men tyvärr är påsken i vår region en helg med bomber och raketer och man vet aldrig när de fyras av, så efter mörkrets inbrott är det bäst att låsa in sig, för att slippa höra och se eländet.

Jag mår dåligt av dessa raketer och smällare, avskyr det helt enkelt. Känner ingen som helst glädje av att förstöra för djur och miljö. Växte upp med en väninna som var väldigt skotträdd, det har nog också präglat min inställning.

En vacker vårkväll, som påsk, vill jag höra fågelsången och njuta av stillheten, inte lyssna på bomber som numera är så starka att man behöver hörselskydd för att inte få skador.

Våra hundar har utmärkt hörsel, är inte döva, och vi försöker skydda deras hörsel så gott det går genom att stänga ute de värsta öronbedövande ljuden.
De bryr sig inte om det, de ligger inne och sover, eller som igår då de fick var sitt jättestort gott märgben att mumsa på. De njöt av sina ben, och hade jättemysigt.

Se på denna lilla film från gårdagen. Gott, gottigottgott är det.smiley
http://idagallery.skyelice.se