Påskhelgen började med solsken, men kyla på nätterna. Snön smälter sakta bort, det blir lerigt ute på vägar och i markerna.

Idag tog vi en tur upp till Blombergs marker. Vi hade hundarna kopplande, i flexikoppel för att ge lite frihet. Vi vet att där finns gott om hjortar. Tur var väl det, det första vi stötte på var en stor grupp som först stod alldeles stilla och sedan rusade iväg. Hundarna blev riktigt frusterade, ville hänga med.smiley

Vi traskade vidare i lervälling, men gott att slippa halka omkring i alla fall. Lite fågelkvitter hörde vi, såg några rovfåglar som cirkulerade över markerna.

Där finns också stora långa ensilageslangar som är ca 3 meter höga. Detta tycker Ida, men speciellt Mary är så väldigt kul. Vill upp på dem och spana, likt den lilla detektiv hon är.smiley Jag kan tänka mig att Alice väldigt gärna vill upp där också, men det är hon definitivt förbjuden att göra.

När vi kom hem efter en härlig långpromenad med många roliga, intressanta inslag för hundarna tog vi fram vårt “Booster bad” och det blev skönhetsbad för alla tre damerna. Kan inte påstå att det är speciellt attraktivt, de föredrar att bada ute i diken och i sjön på egna initiativ. Men de är duktiga, de står i alla fall någorlunda stilla, även om de inte älskar det.smiley

Mary: “Jag föredrar att bada på egen hand”smiley
Alice: “Jag protesterar högt och ljudligt! “smiley

Igår kväll tog jag den första fästingen på Ida, så nu kommer vi att lägga på dem Expot. Trist att fästingsäsongen redan har börjat, trodde ju att kylan som varit så länge skulle påverka dessa små elaka kryp, som ställer till det så för våra djur.smiley

GLAD PÅSK!