I fredags blev det en lång härligt utflykt i solskenet. Vi tog oss ut till Fågelöarna, en ganska så kort sträcka, men med knagglig is blandad med blankis fick vi ta det försiktigt. Vi hade isdubbar under fötterna, samt våra sparkar som stöd. Alice fick gå tillsammans med oss, i koppel eftersom vi inte vill hon skall halka och göra sig illa igen. Mary och Ida däremot kör full fart i halkan, de är väldigt duktiga på att hålla balansen.

Vi var nyfikna på de stora isformationerna, isruinerna som bildats där ute. Varje år då isen är riktigt tjock, det blir mildväder och isen går upp samtidigt med kraftiga vindar, för att sedan frysa igen, bildas det stora ishögar, grottor vid klipporna.

Nu är de flera meter höga, och lyste så fint i solen. Ida och Mary skulle naturligtvis upp och klättra, kände väl doften av havsörnen som vi sett sitta där högst upp och spana, senast igår morse.


Ett par flyttfåglar landade på isen och såg lite vilsna ut. Mary rusade ut och skulle jaga bort dem, men med visslingar och rop fick vi henne att vända.smiley

Många fler fina bilder finns i : http://idagallery.skyelice.se

Efter en dag ute är det så mysigt att laga lite god mat, ett glas vin och njuta av livets goda. Per köpte vackra tulpaner och vi mumsade på Kings cocos-bollar, och mindes vår fina Josef som blev så lycklig varje födelsedag då han fick äta upp en cocos-boll i ett enda “glufs”. Alice, Ida och Mary var minst lika förtjusta, så det får bli en fortsatt födelsedagstradition.smiley