Det har varit kallt nu många dagar, men samtidigt kommit mycket snö och hårda vindar så isen har inte lagt sig mer än invid strandkanten. Det har bildats sprickor och isflak.

Igår hade vi en vacker dag med solsken och lagom kallt så vi pulsade genom de ca 50 cm höga och lite tunga snömassorna ned till sjön. Det var tungt för mig, men Alice, Ida och Mary skuttade fram och var väldigt glada och nyfikna. Det syntes en hel del djurspår från hare, rådjur, hjort som skulle undersökas.

När vi kom ned till sjön var isen säkert 5-10 cm, nära stranden, vassen men lite längre ut var det öppet vatten fortfarande.

Mary var väldigt glad och blev lite väl ivrig så hon plumsade i det kalla vattnet. Jag bottnar där, men för henne var det lite djupt så hon plaskade runt, gjorde några försök under tiden jag var på väg ut för att hjälpa henne. Men hon tog sig upp själv, ruskade av sig vattnet och fortsatte att springa och leka.

Jag tog lite bilder och filmade med den nya lilla kameran. Fick även en bild på busungen Mary som hamnade i vattnet, innan jag rusade till undsättning.

Här är en liten film från vår utflykt ned till sjön. http://youtu.be/wQrFTOxyrDU