Min lilla fina Canon G9 som följt oss på både skidsemestrar i Vad d’ Isere och tagit jättefina undervattenbilder på Aruba bara “dog” i förra veckan. Den hade några år på nacken och förstår att det inte är någon idé att lämna in den för reparation.

Nu har jag köpt en liten Sony RX100 som komplement till min stora tunga Nikon D700. Den lilla kameran vägen bara 240 gram och har även filmfunktion, medan Nikonkameran är en systemkamera utan filmmöjligheter. Med den minsta zoomen väger den 2.125 gram. Har jag på den stora långa zoomen blir den ännu tyngre. Ibland vill jag ha en liten fickkamera med god prestanda och det verkar som RX100 är riktigt bra! Har tagit lite bilder i sämsta tänkbara förhållanden, snö, dåligt ljus och det blev förvånansvärt bra bilder.

En stor och en liten naggande godsmiley

Här är premiärbilderna. De tre första är tagna med blixt, de andra är tagna i dåligt ljus utan blixt. Är förvånad över resultatetsmiley