Vi är inne i november och får allt kortare dagar. Personligen tycker jag november är årets tråkigaste månad. Det är under november som vi gjort de flesta av våra resor till fjärran länder för att fylla på kropp och själ med värme och solsken.
Just vid denna tid, 2009 och 2010, befann vi oss på den underbara lilla ön Aruba.
Satt och drömde mig tillbaka genom att njuta av bilderna från 2009.smiley

http://aruba.skyelice.se

Vår lilla Mary, får oftast heta “lilla”, men är inte mindre än Alice, speciellt numera då Alice är en “nakenhund”. Men Mary är vår förtjusande unga tonårsflicka, med allt vad det innebär. Sprallig, lekfull, full av energi samtidigt som hon är fundersam, lite analytisk lagd, försöker finna bästa posititionen i flocken. Det har hänt ett par gånger att hon kommit i lite gruff med Alice, hon svarar upp om Alice tillrättavisar. Ida utmanar aldrig sin mor Alice, nej då går hon därifrån.

Det är absolut inga bekymmer, vår flock fungerar väldigt bra med tre tikar, tre generationer, men vi märker att Mary ibland funderar över sin position. Ibland löser hon det med att gå och hämta leksaker, försöker få igång lek, jakt genom huset, trädgården. Hon kättrar upp på ryggstöd och har lite översyn – “högsta höset”. smiley
“Agent” Mary med specialitet på spår, sök och analys.smiley

I veckan tog vi en tur med kickbiken. Börjar få in tekniken, Mary och Ida drar på med rasande fart, jag får hålla i med bromsen, är fortfarande lite feg och det blir för hög fart. Men tjejerna tycker det är jätteroligt. Efter ett rejält lopp, tog vi parus nere vid sjön för att de skulle få dricka vatten. Det måste ha varit mycket spillning från vilda djur för de “betade” frenetiskt. Det blev säkert en hel middag.smiley
Här är en liten film från vår utflykt! http://youtu.be/oJ2BRxMgI9g


Förbaskade dammsugarslang, nu blev jag avslöjad!

Under tiden då dörrarna var inne för lackering, märkte vi att det varit lite “åverkan” på hundarnas godis och torrvaror som står i klädkammaren. Vi var ganska säkra på att det var någon av flickorna. Men så i veckan hörde vi framåt kvällen lite höga ljud och vad fann vi ? Josef, var godistjuven, som hade trasslat in sig i dammsugarslangen och försökte komma loss. smiley

Vem kan bli arg på denne goding, fortfarande så påhittig. Typiskt Josef, sådan har han varit allt sedan liten valp. Man hörde ett brak, krasch och nog stod han där mitt i välta julgranar, nedrivna gardinstänger, glassplitter, trasiga blomkrukor och undrade “vad hände”.

Älskar dig Josef, för din humoristiska framfart, det har blivit många skratt genom åren!smiley