Det är nu två månader sedan Alice blev livmoderopererad, samt fick diagnosen borrelios och anaplasmos, med mycket höga titer.

Vi förstår idag att Alice har haft jobbigt med sin livmoder samt fästinginfektionerna under en längre tid. Kanske rent av ett år. Utöver detta har hon haltat och det blev konstaterat att hon lider av dels ett halsdiskbråck, samt en atros i höger armbåge. De här krämporna har hon fått pga skador, som hon åsamkat sig själv genom sitt vilda leverne. smiley. Det har alltid varit en mycket livlig flicka, som inte sparat på krutet utan hoppat, flygit och tagit sig fram utan att fundera på några konsekvenser. Men kul har hon haft, och har fortfarande även om hon inte flyger fram riktigt lika våldsamt.

Efter sin mediciering med Ronaxan, Vetrimoxin, smärtstillande Rimadyl samt Loxicom som hon fått under ca 1 år, har vi nu slutat med alla mediciner. Har börjat bygga upp hennes hälsa och kondition genom väl avvägt motion, riktigt näringsrik mat, har alla våra hundar alltid fått, men vi har börjat ge till Alice och Josef ett nytt preparat som vi ser, efter en månads användning, har mycket bra effekt på dem. Båda är smidigare i kroppen, Alice haltar bara om hon ger sig ut på våldsamma race, men efter vila är hon bra igen, så pigga och lekfulla. smiley

Så här presenteras preparatet:

“TRIKEM Hyaluron365, som tillför ämnen som hunden bl.a behöver vid nybildning av ledbrosk, ledvätska och celler.

Dagligt tillskott av Hyaluron 365 har visat mycket god effekt för att förebygga rörelserelaterade problem hos aktiva och äldre hundar.

Hyaluronsyra gör ledvätskan smörjande och stötdämpande.
Glukosamin och Chondroitinsulfat är byggstenar för bl.a ledbrosk.
MSM medverkar i bildandet av cellväggar och dess genomsläpplighet för syresättning och bortforsling av slaggprodukter.”

Efter livmoderoperation fäller tikarna all sin päls, på samma sätt som när de har fått valpar. Nu är det dags för Alice, hon börjar bli lite naken, all päls försvann här idag. Men vad glad och lättad hon blev, verkar som det är behagligt att bli av med all gammal lös ull som hänger runt kroppen.

Tjoho – smiley– livet leker, tycker vår ungdomliga tjej 9½ år gammal!