Nu var det hallens tur att få en renovering. Vi började med att slänga ut hallmöblerna, ett hörnskåp, hallbyrå och spegel i furu. Dessa möbler har varit med sedan 1983 och det är dags för lite nytt.smiley.
Hundarna tyckte inte om att vi flyttade bort deras bäddar och satte kompostgaller så de fick hålla sig till andra halvan av huset. Men de var nyfikna på vad det skulle bli!
Hantverkarna kom tidigt på måndag morgon och sedan var det full fart. Nytt stengolv, furudörrarna togs ned och har lämnats för lackering i vitt.

Nu börjar det bli fint, här fogar Per-Arne, sedan blev det förbud även för oss att gå i hallen tills dagen därpå!


Hundarna gillar Per-Arne, som själv har hund. En liten smakbit av smörgåsen fick de. smiley

Zzzzzzzzz! Tröttande med allt oväsen från skärmaskiner, klingsågar samt hålla reda på de olika hantverkarna som kommer och går. När husse och matte städade fick bäddarna vara ute på vädring.

I fredags blev allting klart och i helgen har vi röjt, städat och är så jätteglada över resultatet. Golvet blev så fint, nu väntar vi på att få våra dörrar. Väggarna skall målas, men det väntar vi med lite, kanske det blir under november.

Har kollat lite på nätet och hittat något riktigt läckert till hallen. En röd byrå samt spegel i rött – nog skulle det bli en färgklick i vår numera minimalistiska inredning. smiley

Helgen avslutades med en god fisksoppa, vitt vin och underbar solnedgång över Kinneviken. Alla fyra hundarna var på topphumör, busade och lekte, glada över att ordningen är återställd i lyan.smiley