Nu har vi lärt oss något nytt Mary och jag. Var på Collieläger, Tånga Hed, och var med i gruppen Rallylydnad tillsammans med Marys bror Abbe och Ann-Britt.

Vi hade jättedåligt väder, men vad gjorde det – vår instruktör Camilla och samt hundarna Abbe, Mary, Leia och Colin med sina förare var så härliga. Vi lärde oss massor och hade väldigt kul tillsammans.


Avslutade med en liten nybörjartävling med poäng, så likt officiellt som möjligt, förutom att vi fick använda godis. Ann-Britt och Abbe var bäst , de fick ihop hela 85 poäng, av 100, i ösregnet.smiley GRATTIS!
Flera bilder på Abbe i http://reefgallery.skyelice.se

Mary var också väldigt duktig, medan hennes vimsiga matte inte lyckades gå rätt i banan och fick poängavdrag, förarfel. Det gäller att gå banan, memorera och hålla sig lugn och läsa skyltarna så man snurrar åt rätt håll.smiley.

Rallylydnad är lättsamt och kul, man talar och berömmer hunden även under tävling. Koncentration och måååål – då kommer belöningen!

Flera bilder finns i http://marygallery.skyelice.se

Per, Josef, Alice och Ida var med på lägret men tränade lite på egen hand. Det blev lite tid över och jag lät Josef och Alice få testa lite “rally”. Alice var riktigt duktig, medan Josef som är lite stel i benen föredrog att gå raka sträckor och få godis.

Se så glad han är över att få jobba lite.smiley

Collielägren på Tånga Hed är alltid jättetrevliga, med fin samvaro och enormt god mat! Lotteriet är en höjdare på lördagkvällen och många fina vinster delades ut.

Tack ALLA för en trevlig helg i goda vänners lag.smiley