Igår eftermiddag kom vår lilla älskling hem igen.smiley
Lite trött och dämpad naturligtvis av mediciner, ett långt snitt, en avskyvärd stor krage. Collie med sin långa nos får ju ha stora “lampskärmar” på sig för att inte komma åt att bita och slicka sig.

När veterinären ringde på morgonen för rapport ville de behålla Alice ännu ett dygn eftersom de tyckte hon var trött, lite stel i buken – mer än normalt. Men jag bad att få hem henne, hon tillfrisknar bättre hemma i sin lugna och fina miljö och vi har bara drygt 2 mil in till Djursjukhuset igen om vi märker en försämring.

Per reste till Skara och möttes av en svansviftande och glad lite flicka. Veterinären berättade att hon under förmiddagen blivit bättre, hade även ätit lite.
När hennes sjukhuskoppel kom av, de var ensamma ute i väntrummet, gick hon raka vägen till dörren och markerade att nu skall jag lämna detta ställe.smiley
Väl ute i friheten tillsammans med husse både bajsade och kissade hon länge, sedan var hon glad att komma in i bilen för avfärd.

Det blev ett glatt mottagande hemma. Mary, Ida och Josef var väldigt lyckliga över att se Alice igen, men de var lite försiktiga, tyckte att hon luktade konstigt.

Jag hade kokat “dietsoppa”. Den goda soppa som Alice och Ida fått i samband med valpning. Den är gjort på vatten, majzena, druvsocker, äggula, buljongtärning och grädde. Mums, det smakade jättegott. Hon blev befriad från den avskyvärda lampskärmen och fick ett linne på sig över buken.

Nu var hon så glad, knallade runt i trädgården och inspekterade om allt var i sin ordning.

Tempen var normal både på kvällen och idag på morgonen och hon har ätit lite mat, men det går lite trögt. Gissar att hon är lite påverkad i munnen, halsen efter narkosen. Minns när jag själv blev opererad, jag hade mest ont i halsen efteråt!

Vi har fått antibiotika och smärtstillande men fick inte ge någonting förrän idag på morgonen. Alice fick sprutor innan hon reste hem. Men inatt vaknade vi vid 1-tiden av att hon gnällde lite, låg och “småpratade” lät det mest som. Tog ut henne, men hon ville inte varken kissa eller bajsa. Hon fick då en av sina värktabletter och efter en liten stund somnade hon och sov gott till morgonen.

Vi ser fram emot en ny dag, skall ut i skogen och leta efter svamp. Ida och Mary skall få spåra med Per, medan jag tar hand om våra pensionärer.smiley

Usch, för dessa hemska “lampskärmar”!
Så här fint ser såret ut!

Josef var så glad att få hem syster Alice. Ida och Mary blev lite väl uppspelta, ville leka medan Josef bara logsmiley