Bruks SM på Axevalla Travbana bjöd på tjusig uppvisning med duktiga hundekipage.

Men det är väldigt kul också att gå runt och titta bland alla försäljare av hundprylar. Där fanns det mesta både för hundarna och oss själva i form av bra skor och praktiska kläder. smiley

Här blev det lite skojiga saker till hundarna:
Mary blev väldigt förtjust i kampleksakerna i fleece, fårskinn och en platt mocka/skinn som man kan fylla med godis. Kong med handtag är populär, liksom boll med handtag som flyter.

Leverpastej i tub är perfekt att kleta in i en vanlig kong, det fick alla hundarna smaka på och hade en liten stund av trevlig aktivitet.

Har också skickat efter ett jättefint och lyxigt utställningskoppel och halsband i mjukaste renskinn, 5 mm. Här finns det www.elfvadesign.se

Det här är vår stil och passar våra hundar. Skall beställa ännu ett.smiley

Föll för frestelsen att beställa de på Facebook annonserade s.k. “lyxkopplen”. Tunna flätade i konstläder, med stenar och som fästes med en liten hake i minst lika tunna stryphalsband, snakekedjor. Kedjorna hade vi tidigar, har använt dem till både Alice och Ida, men med andra koppel.

Mary däremot har aldrig gillat att få på sig dessa tunna strypkedjor, hon har protesterat och det har tyvärr blivit alltför negativt.

Dessutom höll inte haken på lyxkopplen. Vi hade lite enkel träning med Mary. Hon hade en vanligt halsband och skojade med henne, hon skulle fånga en leksak, då hon gjorde ett litet lätt ryck i kopplet och haken gick rakt av. Vi hade en glad och lös hund. Tur det inte hände i utställningsringen.

De populära “blingkopplen” är ingenting för oss, åtminstone inte för Mary och Ida som har lite kraft i stegen. smiley

Det är sista dagen i augusti och vi går mot höst igen. Sommaren blev ganska våt och trist, hoppas vi får en vacker september.