Det har under årens lopp blivit många turer runt åkrarna vid Blombergs Säteri. Under säsongen man odlar spannmål, får man ta det lite försiktigt. Efter skörden är det fina marker att spåra på. Vi har bra kontakt med ägaren, som ger oss tillåtelse och vi känner stort ansvar.

Vissa gärden är klöveråker där hundarna kan få lov att vara. De älskar att hoppa som hjortar i den höga växligheten. Åh, vad de tycker det är kul, de blir alldeles vilda av glädje.

Minns då Gordon var ung, han älskade att springa här uppe. Ofta fick han syn på harar, rådjur, men även rävar, då det var stubbåker. Då hade vi ibland svårt att stoppa honom.

Sedan kom Josef, Alice, Ida……….och nu Mary. smiley Alla lika förtjusta att få sträcka ut i trav och galopp utmed grusvägarna och ibland över gärdena.


Igår tog vi oss upp till markerna där Alice, Ida och Mary fick ha skoj. Alice blev som ung på nytt, hade goda minnen av att “leka känguru” i klöveråkern och skulle visa Ida och Mary. Det var riktigt gulligt och rörande att se henne så glad och lekfull.
Alice, 9½ år, flyger fram, se vad jag kan…………smiley
Följ med ungdomar det här är vansinnigt kul.smiley
Jaaaa, vi är med och hoppar, Ida först ……….smiley

Mormor, vad roligt ………….smiley. Mary ville inte sluta!

Här finns flera härliga bilder från vår utflykt till Blombergs Säteri.
http://alicegallery.skyelice.se