Idag åkte vi till klubben för att träna och ha kul tillsammans med Ida och Mary. Perfekt väder, sol men lite svalare. Den stora gamla syrenbusken var översållad med blommor och doftade underbart!

Vi var helt ensamma på apellplanen, tränade ocksp lite agility med både Ida och Mary. För Marys del var det premiär, hon har bara varit med på agilitybanan som valp och lekt lite.

Det är verkligen kul att se hur fort hon lär sig, hoppa genom däcken var bara en självklarhet efter ett par försök, tunnlarna var naturligtvis inga bekymmer, det är hur kul som helst.

A-hindret är ett svårt moment i agility, men med lite godis, klarade både Ida och Mary det snabbt utan några som helst problem.

Det var tävling på Sportskytteklubben, som ligger granne med brukshundklubben. Full aktivitet med massor av skott, men vi passade också på skjuta för Ida vid platsliggning. Nu stod jag helt öppet, ganska nära, Ida såg mig hela tiden. Mary låg i bilen intill. Varken Ida eller Mary har några som helst bekymmer med skotten, så vi är nu övertygade om att när Ida har rest sig upp och inte velat vara med på platsliggningen de senaste tävlingarna, så har det mer handlat om andra deltagande hundar.

Hon känner sig inte bekväm tillsammans med större, lite tuffare hundar. Ida är en oerhört snäll och vänlig hund, kan bara inte bli arg och när stora, tuffa hundar visar sin autoritet, vill hon bara gå undan. Mary är lite av samma sort, har säkert påverkats av mamma Ida.

Alice är lite annorlunda, hon “stampar i backen”, spänner ögonen i dessa tuffingar och talar om att, nu jäklar………det är JAG som är “chefen”. smiley

Kvällen blev ljuvlig i solskenet, en mycket god grillad köttbit, sallad och en glas rött vin, samt årets första svenska jordgubbar – mums.smiley