Årets lägretävlingar har börjat och debuten för Per och Ida skulle varit förra helgen, då blev dock tävlingarna inställda pga för mycket snö. Denna helgen var det mer gynnsamt för arrangörerna.

Klockan ringde redan 05.00 och det blev avfärd för Per och Ida till Tibro Brukshundklubb. Lottning och de fick startnummer 1.

Dimman låg tjock när de åkte ut till spåren. Påsläppet till spåret gick utmärkt, blev 10, och Ida drog på i god fart i 1000 meter, fann 6 pinnar av 7 samt slutpinnen. Snabb tid, 16 minuter (av 25 som är max). 9 på spåret! Ida spårade kanonbra, det gav naturligtvis både Per och Ida en kick. smiley

Tillbaka till klubben och det skulle bli budföring med skott. Nu blev det knasigt, Ida startade först och ville inte alls springa till mottagaren, valde i stället domarna. Det blev 0. Konstigt nog gjorde 7 hundar samma sak, medan 1 sprang till mottagaren. Inte kul att stå som mottagare då.smiley

Trots att det endast var 8 hundar valde man att dela upp platsliggningen med skott. Det var lite väl mycket vatten på planen och ville då låta hundarna ligga där det var som torrast. När Per skulle lägga ned Ida, var hon inte riktigt bekväm med underlaget och han fick ge henne ett skarpt dubbelkommando, vilket “kostade” 3 poäng (15 totalt). Sedan låg hon hela tiden och reagerade inte på skotten.

Lydnadsmomenten gick bra, förutom de där hon skulle ligga ned och krypa. Usch, tyckte inte om den blöta gräsmattan.

Linförighet – 8,5/8,5
Framförgående – 7,5/8
Platsläggande – 0
Inkallande – 9,5/10
Krypande – 0
Apportering – 6,5/7
Hopp sitt – 9,5/9
Platsliggning med skott – 7,5/7
Totalt: 183,75 (196p – gräns för uppflyttad, gräns för godkänd –)

Spår 1000 meter (25 min)
Påsläpp på spår – 10/10
Spårning – 9/9
Budföring – 0
Totalt: 239 ( 210p – gräns för uppflyttad, 150 p – gräns för godkänd)

Summa poäng 422,75 – Godkänd lägre klass spår.

GRATTIS, GRATTIS – hela colliefamiljen är jättestolta över dagens prestationsmiley