Igår var årets varmaste dag, strålande solsken och vindstilla. Då packade jag ryggsäcken med fika och kamera och vi gjorde en utflykt utmed bergsluttningen och stranden norrut. Hoppades få se se lite vårtecken och hundarna sökte efter andra vårtecken som de pioriterar, dvs kadaver och annat äckligt som gömt sig under is och snö i vinter och som flutit iland från sjön. smiley.

Ramslöken har börjat komma upp, den täcker hela bergsluttningen på våren och när den blommar luktar det lök. Hundarna brukar också dofta lök eftersom de springer i den.


Ramslöksoppa är en delikatess, serveras på restauranger häromkring, smakar helt underbart.smiley.

Alla fyra hundarna hade så kul, de lekte i vattnet, badade, sandbadade och hoppade mellan klipporna samt över nedfallna träd. Mary är den av hundarna som är mest förtjust i vatten. Kolla vilken stil hon har, Ida står bakom och varnar….!!!


Lite sandbad blev det också, Ida blir alldeles nedskvätt av sand ! Inte lätt att vara mamma till en vild unge!smiley

Alice har alltid älskat bergsluttningarna, där har hon sina favoritställen, små klippavsatser, hålor och där fåglar och djur har eller haft sina bon under vintern. Nu ville hon visa Mary och försökte locka med sig henne och Ida på lite upptäcksfärder upp efter sluttningen och till klevkanten. Det är ganska brant, jag har svårt att ta mig upp där!

Josef är så glad och knallar med på våra promenader. Han badade tassarna och gjorde små glädjeskutt. Älskar sina tre flickor som tar så väl hand om honom. smiley
Här i gallerierna finns många fina bilder från vår härliga vårdag:

http://idagallery.skyelice.se