Igår var det kallt – 16 grader. Burrr, men solen sken från en klarblå himmel, det var nästan vindstilla så framåt middagstid packade vi ryggsäckarna med kokkaffe, kaffekittel, kamerautrustning och en finsk “retkinuotio”. Detta är en portabel lägereld, finsk naturprodukt gjord med pinnar, ved, näver som är förpackat i en träram. Ida och Per fick några sådana med sin hem förra året då de var på parningsresa.


Vi tog våra sparkar och alla fyra hundarna med oss ut på sjön. Isen låg tjock i viken och vassen blev vårt vindskydd. Koka kaffe på en retkinuotio (lägereld) var jättemysigt, kaffet smakade underbart.


Under tiden sprang hundarna ute på isen och hade kul, även Josef var med i vasskanten där det var lite mera snö på isen och inte så halt. Det gillar han inte numera.

Efter några timmar sparkade vi hem och var jättenöjda över vår härliga vinterutflykt. Man måste passa på att njuta då tillfälle bjuds, inte ofta vi har så fina dagar som man kan tillbringa ute på Vänerns is. Fick jättemånga fina bilder också, älskar att fotografera det arktiska landskapet tillsammans med glada vovvar.


Kommer bilder i bildgallerierna.smiley