Nu var det dags att börja med golvet. När Robert och Tony från Vänersten kom här i går och skulle börja knacka upp klinkers tyckte de det var en mycket bättre idé att lägga de nya plattorna ovanpå. Vi har värmeslingor i golver som visade sig ligga i cement där också de gamla terrakottaplattorna var fast “förankrade”. Det skulle innebära risk att förstöra golvvärmen att “spetta” upp dem. Tack för det goda rådet, nu får vi golvet ca 1 cm högre, men det har ingen som helst betydelse. Det kommer att bli ett nytt golv i vardagsrummet också, då kommer det på samma nivå.

Per och jag har talat lite om att riva ned spaljen som delar kök och vardagsrum, men inte kommit till något beslut. Nu blev det akut, skulle den ned så var det NU innan golvläggarna kommer och lägger det nya golvet. Igår kväll revs den ned. Per jobbade på det hela kvällen och det blev KANON. Öppen planlösning, mera ljus, mera plats. Dessutom passade inte spaljen in i det nya köksinredet. Den är i bok, hela köket är vitmålat.

Vilket väsen det var hela dagen med sticksågar, slipmaskiner. Hantverkarna har hörselskydd, det hade inte Per, jag eller hundarna på kvällen då spaljén revs.

Hundarna var dödstötta, speciellt Mary, på kvällen efter allt nytt och spännande hela dagen.

Idag jobbar Tony och lägger de nya plattorna, Dekora Keramik Plus Spectra Black, det blir jättefint.smiley