Äntligen har vi fått lite vackert vinterlandskap. Det har varit solsken, några minusgrader och ett snötäcke som passar perfekt för promenader och sparkåkning.


Igår var vi nere vid sjön. Det har bildats lite tjockare is i viken norrut, där vi gick och Mary fick prova på att springa på isen. På klipporna var det is och riktigt halt, så hon trillade i ett par gånger men det tyckte hon bara var kul. Mary gillar vatten oavsett om det är iskallt. Hon käkade is, kravlade sig upp igen och fortsatte sina upptäcktsfärder och hade jätteroligt. Det är väldigt grunt där, helt ofarligt.

Ida tycker också det är kul, men hon är i höglöp och nu vågar jag inte ha henne lös. Josef tog sig genom skogen på säker mark, medan Alice undersökte klipphålorna, där det kan finnas spår av minkar. Det är otroligt spännande tycker hon.

Har tagit många fina bilder under några dagar. De finns att beskåda i:
http://marygallery.skyelice.se

Har också uppdaterat Marys och Idas sidor på hemsidan. Fick några roliga hopp- och springbilder på Ida och Mary när vi var uppe i hagen. Våra hundar älskar att hoppa över de djupa, breda dikena som finns här i Blomberg. Alice har varit en flygande collie, lärt Ida samma sak och nu är det Marys tur att bli lika duktig. Vi behöver inte göra någonting, det lär de sig själva. smiley.

I morgon börjar vårt stora köksprojekt. Redan nu har vi plockat bort en massa grejor ur skåp och lådor. Till helgen kommer det folk som skall börja plocka ned hela den gamla köksinredningen. Sedan skall hantverkare hit för att jobba med golvet, vatten, el och sedan det nya köket.

Skall bli jätteroligt, men vansinnigt rörigt och obekvämt under några månader framöver. smiley