Ida och Mary älskar att smutsa ned sig, trampar gärna i gyttja upp till magen, går i diken och lerpölar. Rullar sig gärna i kadaver så de luktar förskräckligt när vi kommer hem. Ta sig ett bad i Vänern är också favoritsysselsättning, även nu på vintern.

Men ibland måste de även få bada sina skönhetsbad, bli rena och fina. Det är inte alltid lika populärt. Det är skillnad på bad och badsmiley.

Jag har läst och fått tips om att “Booster Bath” är jättebra och bekvämt. Vi har ju inget badkar i vårt hus och varit hänvisade till dusch inne eller utanför huset.

Snabbt beslut, jag beställde ett sådant bad som levererades på några dagar! Idag hade vi premiär, det blev Mary som först fick stiga i badkaret. För att göra det så positivt som möjligt hade vi korvbitar till hands. Det gick helt fantastiskt bra, hon var superduktig stod så fint och lät sig blir duschad och schamponerad medan hon käkade korvbitar.
Ida stod nedanför och var jättenyfiken vad Mary gjorde och att hon fick så mycket godis att äta. När det blev Idas tur att stiga i badet behövdes inte lika mycket korv, hon hade ju tjuvstartat lite.smiley.

Vi är verkligen glada över med denna investering, så enkelt det var att bada hundarna och skonsamt för ryggen. Nu höll vi till i vårt lilla dusch/toalett, så det blev lite trångt, men det blev mysigt och gick alldeles utmärkt.

Efter badet blev det föning, det gillar inte Mary medan Ida är hur villig och snäll som helst. Mary får träna på detta, blev lite bättre efter en stund. Nu ville hon i alla fall käka korv och stod intill och tittade på Ida då hon blev “behandlad”.

Mary är en lustig liten flicka för klippa klor och borsta tänderna det går alldeles utmärkt! Likaså om vi startar den stora fönen som blåser så hårt att både mjäll, päls och vatten försvinner ur pälsen. Den är rolig tycker hon.smiley

Nu är Ida och Mary rena och fina, nyborstade tänder, nyklippta klor. Är trimmade runt öron och tassar. I morgon och på söndag reser vi till MyDog i Göteborg och skall ställa ut dem. Mary går i valpklass och Ida i öppenklass.

För oss är de vackrast i världen, hur det än går på hundutställningen. Har inga som helst förväntningar, skall bara bli kul att komma till en av Sveriges största DogShow. Titta på massor av hundar, roliga uppträden, många försäljare av hundprodukter och träffa trevliga människor.

Det blir debut för lilla Mary i sådana här stora sammanhang, Ida har varit med förr. Per är handler för Ida och jag för Mary, nu får vi se nu om vår ringträning i Mariestad har gett oss lite mer rutin. smiley