Annandag jul blev en varm och solig dag också, +10 grader. Vi packade våra ryggsäckar och körde tidigt till Tidaholm. Där träffade vi Mikael och hans sökgäng.

Mary fick prova på sök för första gången. Ida, Alice och Josef fick spåra. smiley

Det var jättefin skogsmark och vi vallade av ett par sökrutor. Vi började med Mary. Mikael gick ut och gömde sig medan Ann-Mari och jag gick sakta utmed stigen för att se när Mary fick vinden i näsan och markerade. Vi hade önskat oss lite mera vind, men det kom ibland små vindbyar. Plötsligt sniffade hon, markerade utåt skogen och jag släppte iväg henne, men var inte tillräckligt kvick. Vinden avtog, men hon gav sig ut, spårade upp Mikael. Där blev det kalas, mycket godis. Leksaken tyckte hon var fullkomligt onödig.

Vi testade igen, väntade in lite vind och när hon fick vittring sprang hon till Mikaels gömsle och det blev återigen fest!

Tredje försöket, då hade polletten fallit ned. Dessutom var det mera vind, det kände Mikael som låg ute. Nu rusade Mary ut, direkt till honom och de hade en jättemysig stund tillsamammans tills jag kom och hämtade upp dem. Vi valde att inte ha skall markering, men leksaken var inte Mary intresserad av i detta första sök. Men hon är glad i godis så det blev en kanonbra startövning!

Tack Mikael, Ann-Mari och Rigmor – vi tänker testa flera gånger, för detta gillade Mary, jätteroligt. smiley

Per var också väldigt glad att Ida gjorde ett så kanonbra spår. Hon överraskade, var mer noggrann och plockade alla pinnar. smiley

Alice och Josef fick gå var sitt spår, de var så glada och duktiga båda två.

Det blev en fin heldag i skogen tillsammans med trevliga vänner. Kaffet och skinksmörgåsen smakade också jättegott. smiley

Här kommer en liten film från Marys debut!
http://youtu.be/Tzydo_DExc8