Kan inte minnas när vi hade en så varm, solig och grön julhelg. Tio grader varmt, julbad ute i Vänern för hundarna och jag fotograferade blommor, små vita bellis.

Julafton och juldagen tog vi långa härliga promenader ned till sjön. Mary, Ida och även Alice var i vattnet och plaskade, medan Josef tittade på. Han var på väldigt gott humör, skuttade och var med i de ystra lekarna nere vid badet, sandstranden här i Blomberg.

När vi kom hem på julafton fick hundarna sin första och bästa julklapp – stora saftiga goda köttben. De låg i solen ute i trädgården och mumsade i flera timmar. Den som höll ut längst var Mary, hon var så mallig när de andra lämnat sina ben och hon kunde ta dem också! Det var inget ätbart kvar på dem, men hon tyckte ändå att hon fått ett byte och som hon sprang runt och skulle retas lite med. De andra bara tittade lite förstrött på henne – jaja, lilla vän….!smiley

Efter Kalle Anka och det började skymma åt vi vår julmiddag, uppvaktade av fyra intresserade hundar. Det luktade väldigt gott med skinka, köttbullar och dopp i grytan.

Mary firade sin första jul och var väldigt glad, nyfiken. Tyckte det var kul att kolla under granen, den var liiiite i fara att välta vid ett tillfälle. Josef är gammal och van, han firade sin 13:e jul och han tycker det lika skoj varje gång. Måste bara kolla igenom och lukta på paketen som ligger under granen. Det kan ju vara något paket med extra godis i. I år fick de var sitt paket med en kong, fylld med skinka, prinskorv och köttbullar. Mycket populärt. De slet av papperet, även lilla Mary listade snabbt ut hur hon skulle komma åt sin kong. Alice och Ida, är rutineradesmiley.

Per och jag hade några klappar till oss också, ett par CD-skivor med fin musik samt några böcker. Jag fick också, från Mary, ett par nya fårskinnstofflor. Hon bet sönder mina älsklingstofflor, så husse köpte ett par nya! Tack ! smiley