Det blir ingen vit vacker jul i år, tyvärr. Förra året hade vi mycket snö och isen hade redan lagt sig på sjön.

Men vi försöker skapa lite julstämning i alla fall. I år köpte vi en äkta gran, den luktar så gott, barrar lite så som det skall vara. Nu står den klädd och lyser så vackert i kvällsmörkret.

Utomhus har vi en julbock av granris, några dörrkransar, lyktor att tända utomhus och tomtarna naturligtvis. Det blev fint.

Mycket levande ljus vill vi ha omkring oss, det blir så stämningsfullt. Men inte på de låga borden med tanke på fyra viftande svansar. smiley

Vi är ingen stor familj, bara Per och jag samt fyra hundar så vi gör inte så mycket julmat. Men har satsat på det som vi tycker är godast och som vovvarna kan smaka på också, förutom sillen. Igår stekte jag köttbullar kryddare med kanel, lade in sill och stekte strömming som lades in i ättikslag. På kvällen kokade vi skinkan, samt risgrynsgröt. Dessutom blir det prinskorvar, älskar vovvarna, julost och knäckebröd. Vörtbröd, dopp i grytan med egen tillagad rödkål som smakar gudomligt.

Julöl, julmust blandad med porter blir det också på vårt lilla julbord.

Hundarna deltog hela tiden när köttbullarna och skinkan tillagades! Det luktade så gott, Josef kunde inte låta blir utan gick runt bänken och nosade. Mary tittade och lärde, Josef visade tydligt att han vaktade denna goda julmat. Han har ju varit med sedan 1999 och älskar det. Det blir Marys första jul.

Här i Family Gallery finns bilder från vårt julstök!
http://familygallery.skyelice.se/#176.20

Lite julklappar har vi också att lägga under granen. Sedan skall vi bara ta det lungt. Vara ute i naturen med hundarna, äta gott och bara njuta av ledigheten som tyvärr inte blir så mycket mera än en vanlig helg.

Vi har fått jättemånga fina julkort, dels via brevbäraren samt på mail.
Tack så hjärtligt. smiley

Önskar alla en skön och avkopplande helg! smiley