Äntligen har man tagit in alla kor och tjurar från “vår favorithage”. Detta stora härliga naturreservat på drygt 1 hektar är rena paradiset att vandra i, även sen höst, vinter och tidig vår. Sommartid är det som allra vackrast, med ängar med många arter av växter. Delar av hagen är täckt med blommande ramslök. Det finns ett rikt djur- och fågelliv. Mycket vackert med utsikt över Vänern.

Här finns stenmurar och nedblåsta stora träd att klättra på, breda vattenfyllda diken att flyga över, små porlande vattendrag att svalka sig i. Samt stora ytor att springa på, sträcka ut i full galopp. Glädjen och lyckan lyser om hundarna.smiley

Alla våra hundar har älskat att vara i hagen. Alice blev så glad då hon kom upp där i helgen, här har hon sprungit sedan liten valp på 8 veckor. Då ,2003, fanns varken får eller kor och det blev några somrar som var helt underbara. De senade åren har man haft kor och tjurar här hela sommaren, då är det inte lika trevligt att gå här med hundar.

Då vi flyttade till Blomberg hade de får i hagen som gick och betade. Så var det även då Gordon och Josef var unga. Fåren störde dem aldrig, de lärde sig att inte jaga fåren. Tackorna, som hade lamm, var tuffa, ställde sig och blängde på dem, stampade i marken och de förstod att låta dem vara ifred smiley. Lite vallanlag hade de dock, om flocken började springa ville de gärna följa dem!

Lilla Mary fick i helgen för första gången besöka hagen tillsammans med Alice och Ida. Det var riktigt rörande att se Alice, så lycklig och ivrig att visa allt skojigt. Hon sprang som en tokstolle, rullade sig i lera, skit, och gamla löv, skulle upp på allt högt och visa “se så duktig jag är” smiley Mary var inte sen att ta efter, gjorde precis likadant, medan Ida passade på att ge sig ut på egna äventyr i den stora hagen.

När vi gick hem var det tre mycket lyckliga men smutsiga,flickor som luktade koskit – speciellt Mary som var proppmätt av allt bajs som hon ätit.

Det var så grått, mörkt och lite dimmigt att jag inte tog med den stora kameran. Däremot testade jag, mest för skoj skull, för första gången att fotografera med mobilkamerna. Nja, resultatet blev inte så bra, men vid några tillfällen fastnade hundarna på bild.