Hakuna Matata – a swahili phrase: “There are no worries”.

Detta stämmer väl in på Josef, “lejonkungen”, “inga bekymmer”smiley.

Titta på dessa härliga bilder på Josef, 12 år och 5 månader, som är tagna i dag på middagen!

Igår, ganska exakt 1 dygn tidigare blev Josef riktigt dålig, fick ett återfall, ett skov, av sin fästingsjukdom. Symptomen stämmer exakt från de två andra gångerna han blivit sjuk. Börjar med lite stelhet, sedan kommer infektionen i hals/luftvägar. Han har varit lite hostig och stel, men haft kvar sin matlust, spjuverblicken och glädjen att vara med.

Efter middag igår blev han plötsligt väldigt trött, rejält rosslig i luftrören, lite andnöd, febern steg till över 40 grader. Per och Ida var bortresta, Mary och Alice gick och tittade bekymrat på Josef.
Vad skulle jag göra? Började se efter telefonnummer till veterinärer, men kom sedan på att vi hade kvar några Ronaxan, som Alice och Josef åt i somras mot sin sjukdom anaplasmos. Vid femtiden gav jag Josef 3 tabletter, enligt ordinationen, och lät honom vila. Han ville inte ligga ned, utan satt nästan upp och sov, rosslade rejält. Men efter en stund blev han lugnare i andningen, sov ganska djupt.

Alice och Mary fick sin mat vid 18.30, Josef ville inte ens ha vatten, eller mjölk, fil som han verkligen gillar.

Framåt kvällen reste han sig och ville gå ut, kissa och bajsa, drack vatten och verkade lite bättre i sin andning. Sedan vilade han till 22.00, då plötsligt stod han i köket och ville ha maten! Han åt upp hela sin portion med god aptitsmiley. Ville dricka mjölk, fil och fick då också en Rimadyl, eftersom han verkade så stel.
Josef sov lugnt hela natten, jag sov inte mycket, sprang upp och ned och kollade honom. Var mycket orolig för honom.

Idag på morgonen var Josef hur pigg som helst, åt med god aptit, var med när jag tog mig morgonfika på sängen tillsammans med Mary och Alice. Under dagen har han återigen fått Ronaxan, samt en Rimadyl mot värk.

Nu måste vi besöka veterinär igen, få ett recept utskrivet för fästingsjukdom, för Josef svarar bra på den medicinen! På ett dygn och tre-fyra tabletter blev han nästan återställd.smiley

Dessa fästingar är verkligen ett bekymmer och har de fått sjukdomen så får de lätt tillbaka den, tyvärr! Skall in och kontollera Alice också, hon haltar ju lite lätt och bör testas så inte även hon får ett återfall av anaplasman.

Grattis Per på “fars dag”smiley
Här är hela gänget, förutom Ida, söndagen den 13 november.