Denna unika dag, 111111, bjöd på höstens första kalla frostiga morgon. Det blev lite naturbilder.

43 år tillbaka

Den 11/11 1968 var min första dag på Handelsbanken i Skara. Där började min yrkeskarriär och som jag nu har avslutat. Idag njuter jag av min pension, goda minnen, intressanta händelser.

Ibland minns jag även de riktigt otäcka, otrevliga händelserna från mitt bankliv. Folk kan bli väldigt aggressiva och irrationella då de hamnar i ekonomiska problem. Under vissa tider var det populärt med bankrån. Utpressning och försök att ljuga/undanhålla sanningar, lura till sig lån, förekom hela tiden. Man fick alltid vara på sin vakt.
Som bankman har man sträng, livslång, sekretess och kan aldrig försvara sig, eller säga den verkliga sanningen, vilka beskyllningar man än fick. Tänker alltid på det då jag läser historier i tidningar, där endast den ena parten har fått berätta sin version. Bankpersonalen kan aldrig berätta sin version i pressen.

Vid några tillfällen blev jag utsatt för rejäla hot, ett mordhot, det var mycket otrevligt. I ett fall blev det polisanmält, då fick jag lov att lägga alla handlingar på bordet och bevisa, säga sanningen. Det var bra, men tog mycket tid och energi.

De allra ljusaste och gulligaste minnena är dock alla de snälla och goa kunder som kom in till oss på banken och var helt underbara. smiley
En del bjöd på nybakade bullar, tårtor, kakor, ja t.o.m brödkakor. Känner än idag hur gott det smakade . En del kom med vårens första blomma från trädgården, en gullig tant hade virkat en fin spetsduk till mig. Några hade klippt ut någon rolig historia från tidningen. Under denna tid, hade vi tid för kunderna skall jag tillägga.

De sista bankåren, var inte alls så gemytliga, tyvärr, och är glad jag fick vara med under den “goda tiden” – det passade mig.smiley