Projektet hus- och hemrenovering är nu i full gång. Har haft snickare här i två dagar för att lägga om taket på förrådet, samt sätta upp en vägg och dörr. Jättebra inför vintern då vi får lite bättre plats för förvaring av trädgårdsmöbler etc.

I natt har vi sovit gott, ordningen är återställd och hundarna var väldigt nöjda att få ligga i sängen igen. Före helgen som gick började vi med att flytta ut och plocka ned allting i sovrummen. Nu är det nymålade ljusa fina väggar. Känns härligt och mer rymd, trots att ytan är den samma. Det ekar lite, har inget på väggarna, men skall skicka in lite filer till Crimson.com och få nya posters. Kul med egna tavlor.smiley

Har inga gardiner i huset, vill ha maximalt med ljus. Men sovrummet är ett undantag. Nu funderar jag på vad jag skall sätta upp. Blir förmodligen endast en längd i något kul “berättande mönster”, uppsatt med öljetter. Går att dra för om man vill, eller så bara hänga som en tavla/dekoration.

Mest spännande projektet är dock köket. Huset är byggt 1991 och vi har endast bytt ut lite maskiner som gått sönder. Nu är det dags för en helrenovering. smiley Har varit runt och tittat på lite olika kök, maskiner, golv. I veckan träffade vi Alexandra på Vedumkök. Vi visade ritningar, berättade hur vi vill ha det. Hon var snabb att lägga in allting i sitt dataprogram och vi kunde se en modell till kökslösning som passar i vårt hus. smiley
Om någon vecka får vi ett färdigt förslag, med prisuppgifter. Får väl se om vi får en mer eller mindre chock. Har ingen aning om vad ett nytt komplett kök kan kosta idag.
Men det är en investering i huset till skillnad mot bilbyten, som också kostar mycket pengar.

Har skrivit tidigare om min desktop – stationära datorer kallas så, åtminstone på Dell, har jag fått lära mig. Fick problem med maskinen, kunde ej komma ut på internet samt det lät illa från högtalarna, efter ett kraftigt åskoväder. Den är mer än två år och jag trodde garantin hade gått ut. Efter samtal med Dell, skickade de ut en bil som hämtade maskinen, hade den inne i mer än fyra veckor, och i går lämnades den tillbaka vid grinden. Det kostade mig inte ett öre, ett moderkort och ett kylaggregat (!?) hade bytts ut. Ibland blir man förvånad, men också väldigt glad över riktigt god service. Har alltid köpt datorna från Dell, den första redan 1991, tycker de varit driftsäkra och vid de två tillfällen då det behövts göra någonting har servicen varit kanonbra.

Idag skall jag hitta på något riktigt kul med hundarna, de har inte fått full frihet i trädgården medan vi haft hantverkare. Mary har dock fått komma och kolla vad grabbarna gjorde, som kapade metallister och plankor med en stor mobil såg samt packade, borrade. De andra hundarna är erfarna, har varit med förr.smiley