Nu har jag lättat på plånboken rejält och investerat i en ny kamerautrustning. Det skall bli så himla kul att börja använda den. Åkte ned till Scandinavian Photo i Bankeryd och hämtade en Nikon D700 med ett Nikkor 24-70mm, 2,8 i ljusstyrka. På resan till Gotland stannade vi också där och jag hämtade mitt Nikkor 70-200mm, 2,8. Två ljusstarka objektiv och ett rejält kamerahus. Blir inte bilderna bra, kan jag i alla fall inte skylla på utrustningen.

Det är tunga grejor att bära på, det ger mig en kick att börja hos sjukgymnasten och träna upp musklerna igen. Har haft ett litet uppehåll ett par månader, nu är det dags att komma igång. Pga av min dåliga rygg, en scolios som blivit allt sämre sedan den upptäcktes i trettonårsåldern, har jag allt sedan dess tränat mycket hos sjukgymnaster. Kan inte klaga, har klarat mig bra genom livet trots mitt lilla handikapp.

Det finns värre saker att bekymra sig över. Just nu är jag oerhört ledsen för att min kära väninna och barndomskamrat som ligger på KSS och kämpar mot cancer. Jag tänker på henne ständigt och talar med henne i telefon. Livet är så grymt för vissa personer, hon miste sin älskade son endast 39 år gammal i april i år. Han förlorade kampen mot sin svåra njursjukdom. Under sorgearbetet får familjen nästa slag, min väninna fick svår huvudvärk. Det var en hjärntumör, som för ca 3 veckor sedan opererades bort. Den var inte godartat, utan en metastas. Nu utreder läkarna var den har sitt ursprung. Hon kommer att stå på cellgiftsbehandling under en lång tid framöver. Jag önskar innerligt att prognosen för att bekämpa sjukdomen är god.

Livet växlar mellan glädje och sorg och det är så viktigt att vi tar vara på goda dagar, goda stunder och framförallt är tacksamma för varje dag vi får vara friska.
Att vi i den mån det är rimligt förverkligar våra drömmar medan vi har chansen.

Den här vackra bilden tog jag då min väninna och hennes man kom på besök några dagar efter sonens död. Vi satt i valphagen, pratade, grät och hon fann lite tröst och värme i de små gulliga valparna. smiley