Vi har några pärlor dit vi gärna återkommer. Fårö på Gotland är en sådan fantastisk plats dit vi längtar tillbaka och där minnen från den karga naturen, havet, lugnet ständigt finns på näthinnan,

Första gången jag besökte Fårö var i slutet av 60-talet. Min bror Roland bodde i Fårösund, var civilanställdt inom kustartelleriet som hade sin bas där. Fårö var en miltär zon, där inga utländska medborgare fick besöka ön. Fårö är ett naturreservat, en oas för människor som ville leva i avskildhet, lugn och ro.

Jag har besökt Gotland ett antal gånger sedan dess, varje gång har det blivit ett återbesök på Fårö. Det är tjusigt att gå utmed kusten, vid de stora raukarna och besöka den breda, långa sandstranden vid Sudersand.

Senaste besöket var år 2002, då vi reste över med husvagn samt Gordon och Josef. Vi campade vid Sudersand och hade en helt oförglömlig vecka. Nu är vi tillbaka på samma ställe med Alice, Ida och Mary. Alla våra hundar älskar den här platsen, precis som vi själva gör.

Bor alldeles invid havet, endast några gräsbeklädda sanddynor emellan oss och den kilometerlånga, breda sandstranden. Härligt att lyssna till vågbruset, gå ut på stranden tidig morgon och se solen stiga upp. Hundarna springer och är överlyckliga. Svalkar tassarna och smakar på det bräckta vattnet. Kvällsolen värmer då vi tar sista promenaden utmed havet.

Alice som inte varit riktigt kry återhämtar sig, äter med god aptit, är så lycklig över att springa i den mjuka sanden.

Vädergudarna har inte varit lika gynnsamma som vid förra besöket här, då var det tropisk värme och strålande sol hela veckan. Nu är det växlande och vi tar vara på dagarna. Igår var det regn, då besökte vi Slite, handlade rökta flundror, lammkotletter, lammkryddor och åt saffranspannkaka, med grädde och salmbärsylt.

Josef är hemma och “vaktar” huset tillsammans med Irene och Sten. De bor hos oss och har semester i Blomberg. Härligt att ringa hem, de trivs lika gott som vi gör.

På resan ned stannade vi i Bankeryd, Scandinavian Photo, och hämtade ett nytt objektiv som jag beställt. Wow, stort och tungt men vilka bilder. För att få riktigt skrapa bilder skall man satsa på ett superobjektiv. Objektivet är ett AF-S Nikkor 70-200mm 1:2,8 GII, VR. Behöver jag tillägga att jag tar massor av bilder här utmed stranden på glada hundar, samt på vacker natur.

Nu skall vi åka till öns hembageri, Sylvis döttrar, och köpa gott brödsmiley.