Svenska Collieklubbens mycket trevliga läger i Kosta är en favorit i repris.smiley. Det var 21:a året och vi måste ge en eloge till Jörgen och övriga i Sydöstra LO. Dessa fantastiska eldsjälar som jobbar ideellt för att vi skall få härliga dagar med god mat, trevlig samvaro, bra instruktörer och framförallt suveräna marker för spår och sök.

Första gången vi deltog var 1998, då Gordon (född 1996) visade oss vilken duktig spårhund han var. Därefter har det blivit många fler besök med Gordon tillsammans med hans barn Josef och Alice samt Alice dotter Ida.

I år var det dags igen och det blev premiär för Idas lilla dotter Mary, endast 11 veckor. Vår älskade Gordon fick vara med oss i tankarna, Josef och Alice var hemma tillsammans med goda vänner. De hade gärna spårat, speciellt Alice som älskar spår och uppletande. Men nu ville vi satsa på den unga generationensmiley.

Ida och Per deltog i en spårgrupp “lägrespår”. Det blev många olika typer av spår med motivation, störningar och spåra i grupp (bredvid varandra). Det fungerade väldigt bra, Ida var verkligen tänd på att få komma igång igen efter sina valpar. Hon är en duktig spårhund och visade att hon inte tappat särskilt mycket efter sitt långa uppehåll.

Mary var en liten stjärna och gruppens charmtroll. Hon gjorde debut i några matte och husse spår. Hon satte ned sin lilla nos i backen och fann oss snabbt. Massor av beröm, glädje och godis. Jag lät henne också markera och ta upp små spårpinnar och byta dem med godis. Sista dagen lade jag ett kort spår med en godisburk och favoritleksaken på slutet. Hon klarade det galant, tog upp spåret, gick perfekt och fann sin burk och leksak. När korven var uppäten ville hon fortsätta. smiley

Hon är mycket glad i mat, godis och klurar snabbt ut hur hon skall göra för att få något.smiley

Gruppen tränade också platsliggning samt budföring.

Det regnade på förmiddagen första dagen, då var jag kvar med Mary på Kosta Skjutfält där vi hade husvagnen. När regnet upphörde gav vi oss ut på en liten upptäcktsfärd bland militärens grejor. Mary var nyfiken och undersökte skrymslen, plåtar och annat spännande.

Tack till alla, ingen nämnd, ingen glömd, vi hade så trevligt tillsammans och hundarna var superduktiga allesammans.

Titta och njut av bilderna i gallerietsmiley Finns i http://idagallery.skyelice.se
samt http://marygallery.skyelice.se