Nu har fyra av valparna flyttat till sina respektive familjer. Vi får väldigt glädjande rapporter om hur väl de funnit sig till rätta. Det är en stor omställning för dem att lämna sina syskon och den trygghet de haft här med mamma Ida.

Nimbus, Skyelice Belize Barrier Reef, har flyttat till familjen Forslund, Ewa, Thomas och Felix, i Kvicksund. Där har han kul tillsammans med moster Jade (som tagit över mammarollen), katterna Nisse och Sazzo samt fyra hönor. Jade och Nimbus leker alltmer tillsammans och Nimbus gillar att hjälpa till att mata hönorna.smiley På dagarna är Nimbus och Jade med i familjens butik i Eskilstuna – JumpIn Häst, Hund, Katt. Där finns också mycket att upptäcka för en liten nyfiken kille.

Lemmy, Skyelice Heron Reef, kommer att bo i Trollhättan tillsamammans med husse Mattias Wellhag. Lemmy skall utbildadas till vårdhund inom den tyngre psykiatrin. Till hösten följer han med Mattias på de första besöken, men just nu har de sommarledighet och tillbringar en månad ute på Koster med lek och salta bad. smiley Lemmy är en cool kille, säger Mattias, käkar snäckskal och busar med en collietik som bor på ön.

Gamma, Skyelice Marion Reef, har flyttat till Aila-Maija Kunnari i Finland, Kennel Ruffenuff. Det blev en lång resa för Gamma, som hon klarade galant. Gamma har fått vara med ute i skogen, gått några nybörjarspår, samt varit med på sökträning. En glad, nyfiken och lekfull flicka som gillar att kampa, skriver Anu.

Här går Gamma sitt första spår.

Chester, Skyelice Chesterfield Reef, bor nu i Lidköping tillsammans med matte Britt Hjelmström och hennes son Simon. Chester leker för sig själv, har kul i trädgården där han far fram som en tornado i rabatterna. Ibland får Britt leta efter honom, då sover han i någon buske. Svala golven på toaletten är också ett mysigt gömställe och sovplats. smiley

Abbe, Skyelice Abington Reef, flyttar till midsommar. Då kommer hans matte Ann-Britt och husse Roger och hämtar honom. Abbe kommer att få ett aktivt liv med spår och annat bruksarbete. Han får också en lekkamrat och “storebror”, en snäll och trevlig belgisk vallhund/groenendal-hane på 3½ år, som heter Lancer. Familjen börjar sin semester vid midsommar och Abbe skall direkt ut på spännande äventyr i husbil.smiley

Joshua, Skyelice Great Barrier Reef, reser samma dag som Abbe. Per och Ida möter upp i Sundsvall (halva vägen). Joshua skall till Luleå och Josefina Sundquist, kennel Merciless. Josefina är aktiv inom bruks- och lydnad med sina hundar, det passa vår livlige silvergosse. Joshua får flera lekkompisar, korthårscollie. Första månaden skall han vara i familjens sommarparadiset i skärgården, det blir en härlig start. smiley

Till sist men inte minst vår egen Mary, Skyelice Lizard Island Reef, som stannar kvar här i familjen. Vi kommer, när Abbe och Joshua har rest, att börja lite spårträning och annat kul. Den 30 juni reser vi till Collieklubbens läger i Kosta. Ida skall delta i spår/lägre klass och Mary och jag är med och gör lite enklare övningar. Det blir en spännande start för Mary, nya miljöer och leva husvagnsliv.

Vi är jätteglada och tacksamma över att alla valparna har fått bra, aktiva och kärleksfulla hem. smiley

smiley Ida och Samu önskar alla barnen lycka och välgång genom livet.smiley