Igår fick valparna prova på att åka bil. De låg tillsammans med Ida och såg ut att finna sig väl tillrätta. När vi startade motorn för att köra, blev det liv på en del av dem. De skulle stå på bakbenen och titta ut, försöka klättra över där det är en lucka i gallret till baksätet. Jag satt där och övervakade bilfärden och fick tre småttingar som lyckades ta sig över.

Vi åkte endast ca 8 km, till Utsikten i Hellekis, för att köpa glass. Förutom protesterna från några av dem, gick bilresan bra, inget illamående. Efter en stund skulle vi resa hem igen. Då satte sig Per längst bak tillsammans med valparna. Nu blev de lite lugnare, endast någon som härjade.

När vi kom hem blev det kul i trädgården. Alla valparna rusade runt och ville leka med mormor Alice, som blev alldeles tossig av lekglädje. Busiga mormor är verkligen spännande, visar hur man leker men det kan bli lite hårda tag.smiley. De vänjer sig, ju äldre de blir desto roligare blir det. Hon lärde sina egna valpar att leka på samma sätt.

Idag har vi äntligen ganska vackert väder, i alla fall lugnt, så det är mycket lek i trädgården.smiley– jippie, tycker valparna, de har varit riktigt vilda av glädje.