Mamma Ida lär sina småttingar på sitt eget lilla bekymmerslösa vissmiley. Igår öppnade jag altandörren för att börja bära ut valparna i trädgåren. Då skulle Ida hjälpa till, hon ställde sig mitt i öppningen på översta trappsteget och lät valparna dia (stående) sedan tog hon ett steg framåt, nedåt och valparna hängde med, eller så rullade de ned för trappan. Jag blev lite förskräckt först, hade inte en chans att få fatt på alla på en gång, men valparna tog det med ro, kravlade upp igen. Efter några försök hade valparna lärt sig konsten att gå i trappan.

Jag greppade tag i kameran som alltid ligger framme, men fick inga bilder från början av detta tokiga påhitt av Ida. Efter en liten stund placerade sig Ida stolt på andra trappsteget, låg där och inbjöd valparna till att komma och dia. Valparna visar gott temperament, gav inte upp så lätt och Ida såg mer än nöjd ut.

Idag på morgonen fick jag god hjälp med att städa och flytta sopsäcken. Den var så himla spännande och lilla Lizard Island Reef, skulle minsann flytta den för henne stora tunga säcken. Den lilla flickan har mycket kamplust, skall flytta och dra iväg med saker och ting. Gott gry i tösen, nyfiken på alltsmiley.

Det händer så mycket nu, valparna blir bara roligare för varje dag. Jag försöker hänga med och fotografera, samt filma lite, det blir vårt minne efter denna korta men underbara tid tillsammans med dem.

I galleriet, http://reefgallery.skyelice.se , kommer nya bilder hela tiden. Skall uppdatera idag med härliga bilder från gårdagens äventyr i trädgården där valparna till sin förtjusning fick bekanta sig med en tunnel och ett litet tält.

Till helgen får vi trevligt besök – hjärtligt välkomnasmiley