Jag inte haft tid till att skriva i bloggen eller redigera film. Veckan som gått har varit fylld med mycket glädje från valparnas utveckling men även av avsked och sorg.

Perry har flyttat till Finland och naturligtvis blev det ett känslosamt avsked, speciellt för Carin och Bellis som levt tillsammans med Perry i två år. Perry är en mycket glad och aktiv hund som älskar att vara i fokus, få arbeta. Jaana och Pasi skall ge honom ett aktivt liv med träning i lydnad, agility samt en hel del utställningar. Jaana och Pasi kom till oss i torsdag, träffade Perry och tog med honom till hotellet där de skulle bo en natt. Det fungerade utmärkt, sedan startade den långa resan med bil och färja hem till Kuopio. Perry är en härlig hund, han finner sig mycket lätt i nya situationer, han hade uppfört sig perfekt på båtresan. Nu hoppas vi också att familjens tidigare hund Rico och Perry skall acceptera varandra. De behöver lite tid att lära känna varandra, få en position i den nya flocken.

Mitt upp i all valpglädje ringde min allra bästa väninna och berättade att hon mist sin älskade son. Han har varit sjuk i många år, väntat på en ny njure, men det kom ändå som en chock att sjukdomen förvärrats. Jag har följt Mikael sedan han föddes, en underbar kille som kämpat i många år med sina dialyser, har fått en ny njure men som sedan stöttes bort. Det är så oerhört ledsamt, en man i sina bästa år, med en underbar sambo som inget hellre önskade än att få sina drömmar uppfyllda – gifta sig, bilda familj och bygga sitt hus vid stranden i Ösel där de hade en tomt. I går följde vi Mikael till hans sista vila, det var en mycket vacker seremoni men med mycket tårar. Mikael har befriats från sina plågor och vi minns honom som den fina och engagerade man som trots sin svåra sjukdom alltid var positiv och glad. Ett bildspel visades under minnesstunden, där fanns några bilder med mig och en glad liten gosse på 1-2 år.

Mikael älskade naturen, hans kista var täckt med kvistar av körsbärsblom. Vila i frid.

Valparna har hunnit bli tre veckor, de är så livliga och roliga. Jag har filmat dem, tagit nya bilder som kommer snart. Idag skall de få flytta till en ny valphage, nere i köket och altanen. Om vädret tillåter, väntar på lite värme, skall de få komma ut för första gången.