Valparna växer fort, de är mycket välmående och ökar bra i vikt. Hanarna vägde 10 dagar gamla 860 g, 865 g, 705 g, 610 g, 780 g. Tikarna vägde 670 g och 835 g.

Två hanar, Belize Barrier Reef, Heron Reef samt tiken Lizard Island Reef, är väldigt lika Ida och hennes kullsyskon. Följer deras viktkurva ganska exakt. De andra är något mindre i storleken i dagsläget, men ökar lika bra procentuellt.

Alla valparna har långa bra kroppar, rejäla bröstkorgar samt långa halsar med resning. Viktiga exteriöra detaljer för goda rörelser i framtiden. En korrekt byggd collie har bättre förutsättningar att klara av hårt arbete utan belastningsskador. De har bra käkar, rejäla hakor – precis som man önskar inom collierasen där käkarna är under observandum.


Valparna är tidiga, ögonen började spricka upp redan vid 9 dagar och nu ser de riktigt bra. Är uppe på benen och går ganska stadigt, klättrar ur valplådan.

Ida har tillräckligt med bra mjölk, hon får mycket proteinrik mat, bland annat 300-400 gram rått nötkött/lever, 3 äggulor, fiskolja blandat med diverse vegetabilier och vitaminer/mineraler.

Valparna fick för första gången smaka på rå nötfärs, blandat med lite fil. Det blev en succé. Allesammans smaskade, sög i sig direkt och ville ha mera. Idag skall de få det igen, två gånger dessutom smiley.

Nu väntar vi på att de skall få sin hörsel. Vi spelar avslappnande musik med inslag från naturen – fågelkvitter, åska, porlande vatten. smiley