Nu äntligen har vi fått ännu ett vårtecken i Blomberg. Idag kunde jag se årets första tussilagon. De var just uppkomna, lite frusna men lyste bland ramslöken. Svanarna flyger över här, sjunger och landar ute på sjön. Fortfarande finns lite is, många fåglar spatserar omkring på isflaken.

Korparna jobbar för fullt, hämtar kvistar medan Alice håller koll på dem om de flyger över hundgården. Stora fåglar, rovfåglar, skall hållas borta – det lärde hon sig då hon hade sina valpar. Då vaktade hon dem från fiskljusen och kärrhöken som ofta flög över.

Vi har tagit de första fästingarna på hundarna. Nu bävar jag för att ormarna snart kommer fram. Vet att det finns huggorm häromkring, inte alls trevligt. Är så rädd att speciellt Ida skall bli biten. Alice är så lurig, hon har letat upp dem i alla år, “ställt dem”, skuttat runt dem på behörigt avstånd tills vi har kommit fram och lyckats avvärja faran. Ida är mer aningslös, nyfiken – oj är det en kulig pinne.


Vår lilla vackra underbara Ida är så fin, blänker i sin svarta päls, äter hur mycket som helst – om det bjuds, annars tar hon lite spillning ute i naturen. Hon har haft väldigt mycket jobb ett par dagar, några mullvadar har grävt upp högar på tomten. De skulle hon minsann fånga, har grävt, grävt – jobbat hårtsmiley. Tänkt sig lite extra protein.

För övrigt tar hon det betydligt lugnare, känner att hon har lagt på sig några kilon ( 4 kg) och att bebisarna rör på sig i magen. Kände en liten spark i morse, då vi låg och gosade. Hon vill väldigt gärna visa upp sin mage, som nu börjar bli kal, hon har tappat pälsen runt spenarna.

Det är bara två veckor kvar av dräktigheten. Tack alla ni som följer Ida och hennes bebisar, på Facebbook, hemsidan, i vår blogg, ringer och skickar mail. Hoppas innerligt att hon skall få ett antal vackra, välskapta valpar till er som väntar, längtar……smiley.

Mamma Alice har ingen förståelse för att Ida skall ta det lugnt, hon försöker leka igång henne ute i trädgården. Vi sätter naturligtvis stopp för vilda lekar, då kör Alice sitt race, alldeles tossig som en unghund.smiley.
Tjoho, det är vår, hopp och lek !