Per skriver inte så ofta här i bloggen, men utifrån vad han berättar kommer här en liten rapport från vinterns träning med Ida.

De har varit mycket flitiga att delta i ridhusträningen under vintermånaderna. En liten paus bara då Ida löpte och var i Finland för parning. Efter att den mesta av snön försvunnit har de även varit i Götene och tränat ute på appellplanen, samt gjort uppletsövningar.

Ida har verkligen gått framåt i sin utveckling. De tränar grunderna i lydnadsmomenten för lägre klass; hopp över hinder, apportering, kryp, platsliggning utan skott, framförgående, linförighet samt budföring. Någon skotträning i samband med platsliggning och budföring har det av naturliga själ inte blivit i och kring ridhuset.

Ida är väldigt motiverad och duktig under träningarna och har alla förutsättningar att kunna starta i lägre klass spår efter att hon tagit paus för att föda och uppfostra sina valpar. Kanske hon kan debutera lagom till Collie SM i juli månad, eller åtminstone hösten 2011.

Nu skall hon även gå spår på 1000 meter, med 7 pinnar + slutpinne, tid 25 minuter. Ida är en mycket uthållig och duktig spårhund, så det borde inte bli några bekymmer. Väntar på lämpligt väder och hoppas det blir tillfälle innan hon blir allför tjock om magen.


Idag är det tre veckor sedan parning och det är svårt att se några tydliga tecken på dräktighet. Hon är glad, energiskt och väldig förtjust i mat. Precis som vanlig ! Om två veckor har jag bokat en tid för ultraljud, det blir spännande.

Vi ser fram emot en fin helg med promenader och lite roligt träning. Per skall tjänstgöra som MH-figurant hela söndagen, men under lördagen blir det kanske tid över, efter att MH-banan är iordningställd, för träning med Ida och Alice. Josef är nästan helt återställd, men äter sin starka medicin. Jag får hitta på roliga övningar som passar honom också.

smiley